Boottrailers met uitstekende wegligging en een lange levensduur!

Als Qualified dealer van PEGA boottrailers heeft Van der Sanden Watersport altijd een ruim aanbod boottrailers op voorraad en kunt u tevens vaak direct worden voorzien van onderdelen en accessoires. Tevens beschikken we over deskundige medewerkers en hebben we een gekwalificeerde werkplaats voor de optimale afstellingen van uw PEGA boottrailer. Naast boottrailers van PEGA informeren we u ook graag over de topkwaliteit van KalfTrailers.

Hoe handig het ook is om gewoon bij u in de buurt lekker een rondje te varen, wij begrijpen het ook heel goed als u eens een keer andere gebieden wilt verkennen per boot. Hiervoor heeft u dan een boottrailer nodig. Maar is uw auto, boot en/of trailer hier wel geschikt voor? Naast dat we in deze blog informatie geven over boottrailers van PEGA en Kalf, leggen we u graag uit hoe uw boot, auto en trailer zich tot elkaar moeten verhouden. Zodat u straks uw boot op een veilige manier naar nieuw vaarwater kan brengen.

Maximaal trekgewicht auto simpel berekend

Elke auto kenmerkt zich door het maximaal aantal te trekken kilo’s. Het totale gewicht van uw boot én trailer mag het maximale trekgewicht niet overstijgen. Hierbij is het belangrijk om er rekening mee te houden dat uw boot ongeveer twintig procent zwaarder is dan het gewicht zoals deze bij aankoop in de folder stond aangegeven. Ter illustratie: stel dat de maximale trekkracht van uw auto 1800 kilo is. Het gemiddelde gewicht van een enkel-asser boottrailer is gemiddeld 350 kilo. Er blijft dan nog 1550 kilo over voor uw boot. Haal daar twintig procent vanaf en er komt een maximaal gewicht voor uw boot uit, namelijk 1240 kilo. In combinatie met deze auto en trailer mag uw boot dus niet zwaarder wegen dan 1240 kilo. Is uw boot zwaarder, dan zult u dus ook een zwaardere auto met meer trekkracht nodig hebben.

Keuze uit geremde en ongeremde boottrailers

Het aanbod boottrailers wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Zo bestaan er boottrailers speciaal voor speedboten, zeilboten, waterscooters en vissersboten. Met de meeste boottrailers mag u gewoon de openbare weg op, maar belangrijk om te weten is wel dat trailers met een gewicht boven de 750 kilo geremd moeten zijn. Tevens heeft u voor deze zwaardere trailers een apart kenteken en registratiebewijs nodig. Voor de grotere zeil- en motorboten bestaan er diverse stallingtrailers. Deze zijn niet geschikt voor de op de openbare weg, maar wel ideaal om uw boot op de locatie zelf van en naar de winterstalling te verplaatsen.

Maximale breedte boot

Zoals hierboven al duidelijk is gemaakt, is het gewicht van uw boot ook erg belangrijk in combinatie met de soort auto en trailer waarmee u uw boot wenst te vervoeren. Verder is de breedte ook vrij belangrijk: boten breder dan 2,5 meter mogen niet vervoerd worden met een trailer op de openbare weg. Net als het gewicht, is het ook hier weer raadzaam om dit zelf nog even na te meten. De breedte zoals die op de aankoopfolder blijkt toch vaak smaller te zijn dan de daadwerkelijke breedte.

KalfTrailers is gespecialiseerd in de ontwikkeling, constructie en assemblage van boottrailers. Van trolleys voor optimisten tot trailers voor motorboten, rubberboten, sloepen en zeilboten. Met het zeer ruime aanbod is er voor elk type boot wel een trailer. Alle trailers worden in Lelystad gemaakt, van hieruit gedistribueerd en via dealers in heel Nederland verkocht. Kalf Trailing werkt uitsluitend via dealers waardoor u bij Van der Sanden Watersport als officiële dealer met zekerheid van duurzaamheid en kwaliteit uw boottrailer koopt.

Kalf Trailers heeft twee lijnen ontwikkeld, de Luxe lijn en de Basic Lijn. Kalf heeft 4 series (R, M, S en Z) trailers ontwikkeld die als basis dienen en uit te breiden zijn met pakketten, oplopend van licht ongeremd tot zwaar geremd:

 • R-serie ongeremd 750kg en geremd 1100/1300kg
 • M-serie geremd enkel asser 1350/1500/1800kg en tandemasser 2000/2500kg
 • S-serie geremd tandemasser 1350/2000/2700/3000/3500kg
 • Z-serie geremd tandemasser 2,5m breed 1500/1800/2700/3000/3500

Deze trailers zijn zeer hoogwaardig afgewerkt door laser gesneden onderdelen en er is een grote variatie in de lengtematen en breedte maten. Verder zijn de trailers leverbaar met planken, polyurethaan rollen of Easy Rol pakket.

De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. Het chassis levert u tevens de uitstekende wegligging en lange levensduur, waar de PEGA boottrailer om bekend staat. PEGA boottrailers aan alle Europese normen en kunnen in alle Europese lidstaten geleverd worden. Het V-liner model is een bestseller onder de Pega trailers vanwege zijn aantrekkelijke basisprijs voor boten met een lengte tot 6 meter en uitgebreide standaard uitrusting. De Pega V-liner 2-asser is geschikt voor boten met een lengte van 6,5 meter tot 8,5 meter.

Standaard uitvoering V-LINER

 • Verlaagd frame
 • Gekeurd incl. kentekenbewijs
 • Geremd
 • Afneembare verlichtingsbalk
 • Neuswiel
 • Schokbrekers
 • Achterste tussenbalk verstelbaar
 • Enkele boeggeleider

Optioneel

 • Liggers i.p.v. rollen
 • V-frame achterzijde
 • Ski- en sloepuitvoering

Laat Van der Sanden Watersport u informeren over uw boottrailer

Wilt u weten welke boottrailer het beste bij uw boot en auto past? Van der Sanden Watersport is uw watersport speciaalzaak voor een betrouwbaar advies op maat! Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar en horen graag alles over uw type boot, uw vaarcapaciteiten en wat het doel is van uw vaartochten. Samen met u bekijken ze dan alle mogelijkheden en gaan ze op zoek naar de beste boottrailer voor u. Van der Sanden Watersport is een authentiek familiebedrijf gevestigd in Veldhoven en staat al meer dan 40 jaar klaar voor watersportliefhebbers in heel Nederland. Kijk rustig rond op onze website, kom eens langs in onze ruime showroom of neem contact met ons op voor een advies op maat!

Naar website

Geef een antwoord