Consoleboot of speedboot?

Bent u een liefhebber van snelheid op het water? Dan is een consoleboot wellicht iets voor u. Consoleboten bieden u ongelooflijk veel waterplezier. Een consoleboot is een snel vaartuig met een open bovenkant aangedreven door een buitenboordmotor. Sanden Watersport levert consoleboten van diverse topmerken. NordkappSting en Quicksilver zijn klinkende namen in de watersport waarmee Sanden Watersport al jaren nauw samenwerkt. Als dealer of importeur van deze merken kunnen we onze klanten uitstekend helpen in hun zoektocht naar de geschikte boot!

Consoleboten kopen doet u bij Van der Sanden Watersport!

Voor de sportieve en recreatieve watersporter heeft Sanden Watersport dé topmerken op het gebied van polyester en aluminium consoleboten. De boten in ons assortiment kenmerken zich door uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit snel varende vaartuig komt voor in lengtes van 4 tot circa 9 meter en wordt vaak gebruikt voor het voortslepen van wakeboarders of waterskiërs. In een console zijn de stuurinrichting en bedieningselementen van de motor verwerkt. Wilt u consoleboten kopen? Dan bent u bij Sanden Watersport aan het juiste adres. Kom langs in onze showroom en ervaar onze service.

Leverancier van tweedehands consoleboten!

Wilt u liever consoleboten kopen die gebruikt zijn? Sanden Watersport is naast nieuwe boten ook gespecialiseerd in tweedehands boten. Het voordeel van onze consoleboten is dat wij alleen gebruik maken van hoogstaande merken die zeer betrouwbaar zijn. Onze tweedehands vaartuigen zijn stuk goedkoper en worden uitvoerig gecontroleerd alvorens het de verkoop in gaat. Wij vinden het belangrijk dat u iets koopt waar u nog lang plezier van heeft. De service die wij bieden. Ook voor het onderhouden en schoonmaken van uw boot kunt u bij ons terecht. Wij doen alles om u zo lang mogelijk een optimaal plezier van je waardevolle investering te kunnen geven! Neem contact met ons op en maak uw wensen kenbaar. Onze gediplomeerde vakmensen helpen u graag bij het kopen van uw consoleboot.

Wat is een console boot?

Een console boot is een open motorboot aangedreven door een buitenboordmotor. Bij een console boot is de stuur- en zitconsole net iets vóór het midden gemonteerd. Een console boot heeft relatief veel loop- en bewegingsruimte. Door de opstelling van de console heeft de bestuurder vanuit de zit een goed zicht rondom. Een console boot een heel multifunctionele boot. Naast dat het een prima boot is voor een tochtje met de familie, is de boot ook geschikt voor waterskiën en vissen. Door de zelflozende open kuip is het schoonmaken van het interieur heel eenvoudig.

Sportboot

Dit is een benaming voor de categorie snel varende motorboten. Voor het varen met deze boten is het Klein Vaarbewijs verplicht gesteld. Het snelheidscriterium is hierbij gesteld op het sneller kunnen varen van 20 km/uur. Nadruk ligt hierbij op het kunnen varen. Bij controle wordt gekeken of de combinatie motorboot eventueel harder kan varen dan 20 km/uur. Het Klein Vaarbewijs is overigens tevens verplicht voor motorjachten met een lengte van meer dan 15 meter.

Speedboot

Een speedboot behoort tot de categorie Sportboten. Bij dit soort boten draait alles om snelheid. Dit komt niet alleen tot uiting in het motorvermogen maar ook in het ontwerp, vormgeving en styling van de boot. Een speedboot is een open boot. Wat motorisering betreft zijn speedboten uitgerust met een buitenboordmotor of een binnenboordmotor, ook wel inboarder genoemd. De voortstuwing van een binnenboordmotor bestaat uit een vaste schroefas of een hekdrive. Een hekdrive is eigenlijk een kruising tussen een binnenboord- en een buitenboordmotor. Hek betekent de achterkant van een schip. In deze achterkant wordt een staartstuk gemonteerd dat wordt aangedreven door een in de boot gemonteerde motor. Andere benamingen hiervoor zijn sterndrive of Z-drive.

Consoleboot

Een consoleboot is een door een buitenboordmotor aangedreven open motorboot, waarbij net iets vóór het midden de stuur- en zitconsole is gemonteerd. Het zijn sportieve boten met relatief veel loop- en bewegingsruimte. Door de opstelling van deze console heeft de bestuurder vanuit de zit een goed zicht rondom. In gebruik is een consoleboot een heel multifunctionele boot. Het is niet alleen een prima boot voor een boottocht met je familie; je kunt er ook mee waterskiën of mee gaan vissen. De open kuip is zelflozend en dat maakt het schoonmaken van het interieur na een dagje varen erg eenvoudig. Consoleboten worden meestal vervaardigd van polyester. De boten zijn tevens goed trailerbaar.

Laat Van der Sanden Watersport u informeren over console- en speedboten!

Wilt u weten welk type boot bij u past? Van der Sanden Watersport is uw watersport speciaalzaak voor een eerlijk en betrouwbaar advies op maat! Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar en horen graag alles over uw gewenste type boot, uw vaarcapaciteiten en wat het doel is van uw vaartochten. Samen met u bekijken ze dan alle mogelijkheden en gaan ze op zoek naar de beste boot voor u. Van der Sanden Watersport is een authentiek familiebedrijf gevestigd in Veldhoven en staat al meer dan 40 jaar klaar voor watersportliefhebbers in heel Nederland. Kijk rustig rond op onze webshop, kom eens langs in onze ruime showroom of neem contact met ons op voor een advies op maat!

Naar website

Geef een reactie