Ongekende prestaties van de Mercury buitenboordmotor

Naast de bekende grote merken uit Azië is er ook een grote Amerikaanse speler op de markt voor buitenboordmotoren. Mercury Marine maakt al meer dan 75 jaar buitenboordmotoren en is ’s werelds grootste constructeur van aandrijfsystemen voor schepen. Zoals we van de Amerikanen mogen verwachten staan deze motoren voor kracht, of zoals het merk het zelf vol trots noemt: ‘Legendary performance driven by forward-thinking technology’. Als officiële Mercury Marine dealer informeert Van der Sanden Watersport u graag over de verschillende modellen. Hier leest u alles over de buitenboordmotoren van het Amerikaanse Mercury en hoe u een goede keuze maakt uit alle verkrijgbare modellen.

Welke Mercury buitenboordmotoren zijn er?

Mercury levert krachtige motoren van goede kwaliteit in verschillende klasseringen, die onder meerdere namen wordt onderverdeeld: FourStroke, Jet, SeaPro, Pro XS, Verado en Mercury Racing. Mercury buitenboordmotoren kennen een decennialange innovatie en worden geheel volgens typische Amerikaanse stijl gebouwd om alles aan te kunnen. En hoewel we hier in Nederland menig Amerikaanse trots met een korreltje zout nemen, moeten we ook eren wie eren toekomt. Eerlijks is eerlijk, Mercury buitenboordmotoren staan absoluut garant voor legendarische prestaties, aangedreven door toekomstgerichte technologie en zijn bovendien uiterst betrouwbaar!

  • FourStroke: van 2,5 tot 225 pk
  • Jet: van 25 tot 80 pk
  • SeaPro: van 15 tot 300 pk
  • Pro XS: van 115 tot 300 pk
  • Verado: van 250 tot 400 pk
  • Mercury Racing: van 250 tot 450 pk

Welke Mercury buitenboordmotor past bij u?

Wilt u een Mercury buitenboordmotor kopen? Dan is het natuurlijk afhankelijk van uw type vaartuig, uw vaardigheden en de gewenste prestaties welke motor bij u past. Los daarvan valt er per categorie zoals hierboven genoemd nog steeds heel wat te kiezen. Om nu elk model van Mercury afzonderlijk te benoemen is een monnikenwerk. Dit zou zo’n ellenlange lijst worden dat het als overzicht zijn doel voorbijschiet. Om te bepalen welke buitenboordmotor voor u geschikt is, leggen we daarom aan de hand van bovengenoemde klasseringen uit welk soort boot en bestuurder bij welke categorie past. Hier en daar lichten we dan graag een specifiek model toe zodat u vervolgens wel met voldoende kennis op zoek kunt naar de beste Mercury buitenboordmotor voor u.

FourStroke

Ondersteund door tientallen jaren aan ervaring en innovatie zijn de FourStroke-buitenboordmotoren (van 2,5 tot 300 pk) de meest bekende en ook meest verkochte van Mercury. Afhankelijk van het aantal pk, het bouwjaar en het gewicht staan deze modellen bekend om hun kracht, zuinigheid, betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Een beetje tegen de verhoudingen van eigen Amerikaanse maatstaven in, geldt bij de FourStroke motoren ‘minder is meer’. Hiermee doelen de ontwikkelaars op het gewicht, want er is bij deze modellen geen enkele gram aanwezig die onnodig is. Dit verhoogt de zuinigheid, acceleratie en prestatie dan ook merkbaar. Of u nu kiest voor de bescheiden F4, de iets sterkere F20 of gaat voor de explosiviteit van een F150, met FourStroke is het altijd heerlijk varen.

SeaPro

SeaPro-motoren hebben een welverdiende reputatie van betrouwbaarheid omdat ze in de moeilijkste werkomstandigheden uitstekende prestaties leveren. Voor jarenlang probleemloos gebruik dankzij de ongeëvenaarde corrosiebestendigheid. Deze motor werkt hard, maar laat u nooit in de steek. De grootste voordelen van SeaPro buitenboordmotoren zijn:

  • Licht en machtig: minder gewicht betekent meer efficiëntie en daarvoor zorgt SeaPro. Zo is de SeaPro met 200 pk bijvoorbeeld de lichtste motor in zijn categorie;
  • Lagere brandstofkosten: de Advanced Range Optimization (ARO) en brandstofregeling met gesloten circuit zorgen voor een optimale brandstofefficiëntie;
  • Duurzaam en efficiënt vermogen: Lichte, duurzame materialen en minder bewegende onderdelen maken de SeaPro compact, zuinig en zeer efficiënt. Dankzij minder gewicht kunt u ook optimaal gebruik maken van de trekkracht van deze motoren.

Ook wat onderhoudsgemak en installatie flexibiliteit betreft zijn de SeaPro buitenboordmotoren buitenbeentjes. Zo is bij de nieuwe V8- en V6-motoren gemakkelijk de motorolie te controleren en bij te vullen dankzij een serviceklep in de motorkap.

Verado

Verado biedt alles wat u maar kunt wensen voor een premium vaarervaring. Een viertakt vermogen en trekkracht met compressor drukvulling. Weinig lawaai en trillingen, lager brandstofverbruik en nog veel meer! Gemaakt voor grotere boten en moeilijker water, voorzien van een onderhoudsvrij kleppenmechanisme en tweevoudige waterinlaten voor consistente koeling en een langere levensduur. Uitstekende bescherming tegen corrosie en uiterst stabiele bediening bij hoge snelheden op ruwe zee. Met een Verado Mercury buitenboordmotor zoals de F300, F350 of F400 geniet u zorgeloos van een unieke kracht op het water.

De beste Mercury buitenboordmotoren regelt u met Van der Sanden Watersport!

Wilt u meer informatie over welk type Mercury buitenboordmotor bij uw boot past? Van der Sanden Watersport is als Mercury dealer uw watersport speciaalzaak voor een eerlijk en betrouwbaar advies op maat! Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar en horen graag alles over uw type boot, uw vaarcapaciteiten en wat het doel is van uw vaartochten. Samen met u bekijken ze dan alle mogelijkheden en gaan ze op zoek naar de beste Mercury buitenboordmotor voor u. Van der Sanden Watersport is een authentiek familiebedrijf gevestigd in Veldhoven en staat al meer dan 40 jaar klaar voor watersportliefhebbers in heel Nederland. Kijk rustig rond op onze webshop, kom eens langs in onze ruime showroom of neem contact met ons op voor een advies op maat!

Naar website

Geef een antwoord