Een boot kopen? Ga voor een rubberboot naar Sanden Watersport!

Iedere zomer weer heerst de gedachte om ook eens een boot te kopen. Iedere keer komt het er maar niet van. Waar moet ik beginnen met zoeken? Waar moet ik op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? En bovenal, welke boot past bij mij? Herkenbaar? Dan is het nu de tijd voor een rubberboot van Sanden Watersport

Wat moet u weten over de soorten rubberboten?

Denk nu niet aan die goedkope plastic opblaasboten uit de speelgoedwinkel. Nee, een echte rubberboot is groot, stevig, kan zeer goed tegen een stootje en kan worden voorzien van een krachtige motor! Kwaliteit voor beginners dus! Daarnaast is zo’n opblaasbare rubberboot ideaal wanneer u niet al te veel opbergruimte heeft. Wanneer u online op zoek gaat naar een RIB of rubberboot kopen, is het handig dat u weet dat deze boten ook vaak ‘RIB boten’ worden genoemd. RIB is afkomstig uit het Engels en staat voor Rigid Inflatable Boat, letterlijk vertaald een stijve opblaasbare boot. Sanden Watersport is dé dealer van verschillende hooggekwalificeerde rubberboot merken.

Denk o.a. BrigZodiacZar miniNimarineSuzumarHonwave en nog veel meer. Dit zijn stuk voor stuk fantastische bootmerken en hebben zich de laatste jaren steeds meer weten te profileren in de Europese markt. Momenteel zijn zelfs de rubberboten van het merk Brig de bestverkochte in Nederland. Sanden Watersport is zelfs exclusief importeur van het merk ZAR Mini. Het assortiment is erg veelzijdig en ook de mogelijkheden en verschillende uitvoeringen zijn heel divers. Kortom wilt u een RIB of rubberboot kopen? Kom dan naar Sanden Watersport. In onze showroom in Veldhoven vindt u altijd een geschikte rubberboot.

Een RIB boot is geen rubberboot!

Toch zit er wel een verschil tussen een RIB boot en een rubberboot en worden de termen soms door elkaar gehaald. Op zich logisch, want het verschil is soms nauwelijks te zien. Het zit ‘m namelijk in de bodem. Een rubberboot heeft een zachte bodem en een RIB heeft een verharde bodem, meestal van polyester of aluminium. Soms hebben rubberboten wel een verharde vloer, maar geen verharde onderkant waardoor men in de war raakt met de termen. Bij een RIB boot is de onderkant altijd gemaakt van een verhard materiaal. Denk o.a. aan aluminium of polyester. Maar bij een rubberboot is het zo dat de onderkant altijd van een zacht materiaal is. Van de boven- of zijkant kunnen deze boten dus zeer veel van elkaar weg hebben. Wilt u een RIB of rubberboot kopen? Sanden Watersport laat u de verschillen zien en heeft alles in huis.

We hebben diverse RIB boot topmerken in huis!

Wij hanteren diverse sterke merken als het gaat om de RIB boot. Denk hierbij aan Zodiac, Brig, Grand, Zar, Gala en Nimarine. De Rigid Inflatable Boats en rubberboten staan garant voor vrijheid en sportiviteit op het water, en zijn gemakkelijk in gebruik. Als dealer van vele verschillende topmerken hebben we in onze showroom een ruim aanbod, van nieuwe boten tot aan occasions, en van klein naar groot. Onze medewerkers informeren u graag over de verschillende merken en eventuele combinaties met diverse buitenboordmotoren. Neem nu contact op!

Wilt u een RIB boot kopen?

Gaat u een RIB boot kopen dan moet u hier op letten? Bij de aanschaf van een RIB boot zijn er verschillende punten waar u rekening mee moet houden. Zo zijn RIB boten in diverse soorten en maten leverbaar. Wat is voor u ideaal? Denk bijvoorbeeld aan de materiaalkeuze waar uw boot van gemaakt wordt, de kleuren en de dikte van de pvc. Dit laatste is een hele belangrijke keuze. Want kiest u voor een dikkere pvc dan kunt u er van uit gaan dat uw boot veel langer mee gaat. Dit ziet u dan ook geregeld terug in de garantie die de fabrikant u biedt. Een dikkere pvc zorgt er ook voor dat uw RIB boot een robuustere uitstraling heeft. Er is voor iedereen een geschikte RIB boot verkrijgbaar, maar laat u wel adviseren!

Een rubberboot is stevig en eenvoudig te vervoeren!

Voordelen van een rubberboot, ten opzichte van een RIB, is dat ze makkelijk te vervoeren zijn. De opblaasbare boot heeft meerdere luchtkamers die eenvoudig met een pomp zijn te vullen en te legen. Daarnaast zijn rubberboten in prijs stukken voordeliger en licht van gewicht. Dat maakt een rubberboot overigens ook uitermate geschikt als bijboot op het achterdek van een jacht. Het stevige rubber kan absoluut tegen een stootje en is daarnaast vaak voorzien van een extra stootlijn. Hiermee wordt de boot aan de randen beschermd tegen schade. Afhankelijk van het gewenste type buitenboordmotor, staat de rubberboot garant voor veel soorten watersport plezier!

De keuze in buitenboordmotoren is enorm, dus laat u vooraf goed adviseren!

Ook buitenboordmotoren zijn er in veel varianten. Zo zijn er de verbrandingsmotoren, maar ook elektrische buitenboordmotoren. Kleine en gebruiksvriendelijke motoren, maar ook krachtige beesten met veel pk’s. Van de bekende duurdere merken, tot aan tweedehands modellen die nog prima functioneren. Wanneer u dus geïnteresseerd bent in het kopen van een rubberboot en écht zeker wilt zijn van uw keuze, laat u dan adviseren door een watersport speciaalzaak! Geleid door passie en gewapend met alle kennis staan specialisten u graag bij in de zoektocht naar uw droomboot!

U bent geïnteresseerd in de aanschaf van een rubberboot of pleziervaartuig? Door onze ruime voorraad en assortiment kunt u bij ons altijd slagen voor een passende boot. Bekijk onze website of kom langs in onze watersport speciaalzaak te Veldhoven. Hier vindt u boten in alle soorten en maten en van verschillende hooggekwalificeerde bootmerken met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Ook hebben we diverse watersport accessoires en buitenboordmotoren die u kunt kopen. Graag adviseren wij u deskundig over onze producten. U wilt graag een RIB of rubberboot kopen? Onze medewerkers staan voor u klaar. Heeft u na een half jaar onderhoud aan uw boot nodig of toch nog een aantal vragen? Geen probleem bij Sanden Watersport. Wij zijn er om u te allen tijden compleet onbezorgd van uw hobby te laten genieten. Neem nu contact op met een van onze vakspecialisten of kom langs in onze showroom.

Naar website

Geef een antwoord